Ayurvedaresor / Hälsa och välbefinnande

Ayurvedaresor

Ayurveda är en urgammal indisk hälsolära. Ordet ayurveda, som är sanskrit och betyder kunskap om livet, kan härledas till de gamla vedaskrifterna. Kropp och själ hör ihop och människan betraktas som en helhet. Under det senaste decenniet har intresset för hälsofrågor ökat lavinartat i hela västvärlden och allt fler ser ayurveda som en naturlig del i hälsokonceptet.

Kerala är ayurvedans hjärta. Här finns ett stort antal ayurvedakliniker, mer eller mindre seriösa, mer eller mindre strikta och givetvis till differentierade priser. Under årens lopp har vi fått många förfrågningar kring ayurvedaresor och vi har idag samarbete med en rad mycket bra anläggningar.

För att du skall bli riktigt nöjd med din ayurvedaresa bör du tänka igenom vad du vill ha ut av den. Kanske vill du också ha rekreation, god mat och sightseeing? Här presenterar vi tre olika upplägg på en ayurvedaresa. Vad passar just dig?

Ett paket på minst två veckor inkluderande logi, läkarkonsultation, dagliga ayurvediska behandlingar, helpension med vegetarisk specialanpassad mat, yoga och meditation. Strikta regler kring behandlingstider, inte vara i solen, inte i onödan lämna området etc.

Ett paket, inkluderande behandlingar som ovan men med en eller flera veckor på en anläggning vid havet eller i backwater. Förstklassigt boende, smakfulla behandlingsrum, swimmingpool och restaurang där det finns möjlighet att äta annat än mat tillagad enligt ayurvediska principer. Frihet att göra utflykter mellan behandlingarna.

Boende på ett hotell, vilket som helst. Konsultation och behandlingar på klinik inom rimligt avstånd från hotellet. Reser du tillsammans med någon som inte alls är intresserad av ayurveda är detta ett bra alternativ. Ring eller maila, så hjälper vi dig att hitta rätt i den djungel av ayurvediska erbjudanden som finns i Kerala, från söder till norr. En ayurvedavistelse kan också med fördel kombineras med en resa på egen hand eller med något av Ganesha Travels reseförslag.

Ring eller maila, så hjälper vi dig att hitta rätt i den djungel av ayurvediska erbjudanden som finns i Kerala, från söder till norr. En ayurvedavistelse kan också med fördel kombineras med en resa på egen hand eller med något av Ganesha Travels reseförslag.

Massage

Du behöver inte bo på ett ayurvedisk spa för att njuta av en avslappnande massage. Varhelst du kommer i Kerala är det aldrig längre än ett stenkast till närmaste behandlingsrum. Nästan alla hotell och homestay erbjuder ayurveda. Missa inte att prova en avslappnande ayurvedisk massage.

  • "Ayurvedaresan med Ganesha Travel gav verklig återhämtning för kropp och själ. Det var en vacker och vilsam plats med yoga, behandling och underbara måltider i trädgården. Jag älskade att ligga på en vilstol med en bok och se solen gå ned över backwater."
    Agneta Dieden
    Stockholm

Yoga

Större hotell har ofta egen yogaterrass med morgonyoga för hotellgästerna. På mindre hotell kan man oftast arrangera yoga på förfrågan. I Fort Cochin, Varkala och Kovalam finns flera yogacenter. Ibland måste man boka en plats på lektionerna, ibland är det drop-in. Har du aldrig gjort yoga tidigare så tag chansen att prova när du befinner dig i yogans hemland.