Ganesha Travel

Ganesha Travel HB arrangerar resor till Kerala, individuellt eller i grupp, med eller utan reseledare. Vi har också skrivit fem guideböcker om Kerala, varav den senaste upplagan av Kerala Sydindiens pärla publicerades i juni 2019.

Företaget, som startade 2001, ägs och drivs av Marianne Hård af Segerstad, Umeå och Eva Norlander, Lerum. Vi har båda rest i Indien sedan 70-talet och har ett grundmurat intresse för landet. Sedan 2001 har vi arrangerat resor till Kerala och har ända sedan starten samarbetat med det prisbelönta företaget The Travel Planners i Trivandrum. Vi använder oss av ett 60-tal olika hotell och homestays i olika kategorier. Varje år testar vi nya boenden och kollar upp våra gamla.

Vi strävar kontinuerligt efter bästa kvalitet på såväl boenden som upplevelser och transporter. Alla transporter handhas av The Travel Planners engelsktalande och duktiga chaufförer, som vi regelbundet träffar för uppdatering. Alla chaufförer har trafiksäkra bilar med säkerhetsbälten. Vi prioriterar begrepp som atmosfär, genuinitet och gästfrihet.

Observera, vi arrangerar inte flygresan, men ger gärna tips på var man vänder sig.

På förfrågan håller vi också föreläsningar om Kerala och berättar om landet, om kultur och religion, vardagsliv och hur man kan resa dit, både i Ganesha Travels regi och på egen hand. I samband med utgivningen av den femte upplagan av guideboken Kerala Sydindiens pärla, har vi sammanställt ett nytt bildspel och kommer gärna ut och pratar. Hör av er.

Eva Norlander

Hälftenägare av Ganesha Travel, Lerum
Guideboksförfattare och reseledare.

Marianne Hård af Segerstad

Hälftenägare av Ganesha Travel, Umeå
Guideboksförfattare och reseledare.

Barnhemmet

Childrens Home

Ganesha Travel stöder barnhemmet Childrens Home utanför Kovalam i södra Kerala. På barnhemmet finns ett sjuttiotal barn i åldrarna 6-18 år, antingen föräldrarlösa eller med föräldrar som av olika anledningar inte kan ta hand om sina barn.

Genom barnhemmets försorg får barnen skolutbildning och hjälp till en yrkesutbildning. Först när de har gått ut skolan och skaffat sig arbete lämnar de barnhemmet. Childrens Home drivs privat i kristen anda, men tar emot alla barn oavsett religion. Hemmet får inga statliga bidrag och är helt beroende av privata donationer.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

No items found.
UNDER  RÅDANDE CORONAPANDEMI ERBJUDER GANESHA TRAVEL INTE NÅGRA RESOR i KERALA