Ayurveda- och yogaresor

Under det senaste decenniet har intresset för hälsofrågor ökat lavinartat i hela västvärlden och allt fler ser den indiska hälsoläran ayurveda som en naturlig del i ett hälsokoncept. Ordet ayurveda, betyder kunskap om livet och kan härledas till de gamla vedaskrifterna. Kropp och själ hör ihop och människan betraktas som en helhet.

Kerala är ayurvedans hjärta. Hit kommer människor från hela världen för att genomgå kortare eller längre ayurvediska behandlingar. En del kommer för att de har sjukdomar av olika slag, men de allra flesta kommer för en rejuvenation, dvs för att stressa av, hämta nya krafter och för att må bra. En eller ett par veckor med avslappnande behandlingar i kombination med vegetarisk mat, yoga och ett behagligt klimat kan göra underverk för de flesta.

Utbudet av ayurveda i Kerala är stort. Här finns allt ifrån lyxiga spa till enkla kliniker. Kvalitén på behandlingarna, liksom priser och tillförlitlighet varierar kraftigt och det är inte helt lätt att hitta rätt bland alla erbjudande. Under årens lopp har Ganesha Travel fått många förfrågningar kring ayurvedaresor och idag har vi en ganska bra uppfattning om vad som är bra och dåligt.

För att du skall bli riktigt nöjd med din ayurvedaresa bör du tänka igenom vad du vill ha ut av resan. Du kan få ett strikt upplägg med ett paket på minst två veckor inkluderande logi, läkarkonsultation, dagliga ayurvediska behandlingar, helpension med vegetarisk specialanpassad mat, yoga och meditation. Strikta regler kring behandlingstider, inte vara i solen, inte i onödan lämna området etc.

Du kan också välja en mindre strikt anläggning där man kombinerar vistelsen med andra upplevelser av Indien, bekvämt boende, sol och bad och lite lyx. Eller varför inte dela upp resan i en del ayurveda och en del semesterupplevelse.

Oberoende av vad du väljer kan vi hjälpa dig att hitta rätt i den djungel av ayurvediska erbjudanden som finns i Kerala, från söder till norr. Ring eller maila till Ganesha Travel, så berättar vi mer.

Under flera år har Ganesha Travel stått som arrangör för yogaresor i Kerala. Vi har då haft med oss en lärare från Sverige som samlat ihop sin grupp till resan. Om du är med i en yogagrupp härhemma och tycker det skulle vara intressant att resa till Kerala med deltagare från din grupp, hör av dig. Vi tar hand om allt det praktiska inklusive boende, transporter och spännande upplevelser. Vill ni ha en indisk yogalärare istället ordnar vi det också. Varmt välkommen att höra av er.

Notiser
Norra_Kerala

Massage

Du behöver inte bo på ett ayurvedisk spa för att njuta av en avslappnande massage. Nästan alla hotell erbjuder ayurvedisk behandling av något slag och särskilt på turistorterna ligger klinikerna tätt. Ofta drop-in. Om du har önskemål om manlig eller kvinnlig massör, meddela i förväg.

Norra_Kerala

Yoga

Oberoende av ålder eller om du gjort yoga tidigare, tag chansen att prova på yoga när du är i Kerala. Större hotell har ofta egen yogaterrass där både hotellets gäster och andra är välkomna. Kostnaden betalas direkt till yogaläraren. På turistorterna, särskilt Varkala och Kovalam finns gott om yogalärare som erbjuder drop-in eller kurser för nybörjare, alternativt avancerade. Prova yoga och det är stor risk att du blir fast!